Vele handen maken licht werk

Ieder jaar organiseert de stad Leuven een grote schoonmaakactie om de straten vrij te maken van zwerfvuil. De stad vraagt daarbij hulp van vrijwilligersorganisaties, zodat zoveel mogelijk mensen meehelpen tijdens de actie. Serve the City Leuven was er ook weer bij en op 24 en 25 maart deden we een collectieve poging om het afval van de straten op te rapen. Je zou versteld staan om te horen wat we zoal tegenkwamen, naast de gebruikelijke snoeppapiertjes en plastic flesjes. We vonden veel interessante items, zoals oude roestige handboeien, fietsen, winkelwagentjes, rattengif, bestek en porceleinen mokken.

Veel mensen gaven commentaar en drukten hun waardering uit voor wat wij deden. Ook het enthousiasme van de vrijwilligers was verbazingwekkend, en zoals altijd waren we blij dat we mensen een kans konden geven om te vrijwilligen, nieuwe vrienden te maken en het verschil te maken. Het kan zo simpel zijn als het oprapen van afval!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close