Mijn reiservaring als vrijwilliger

Ik heet Oliver en in september 2019 kwam ik naar België als een Erasmus-student van de KU Leuven. Het oriëntatie programma, dat een week duurde, bevatte een “Student Life Fair”, waar verschillende organisaties zich kwamen voorstellen aan de nieuwe studenten. Ik had het geluk om kennis te maken met Hugo van Serve the City Leuven, die vol passie alles wat er te vertellen viel over deze prachtige organisatie met me deelde. Ik zei tegen mezelf; dat klinkt als een briljant idee, wat is er beter dan in mijn vrije tijd samen te werken met lokale organisaties en gelijk gestemde individuen om de stad waar ik in leef te dienen? Dus ik besloot mij aan te melden en dat is een van de beste beslissingen die ik heb gemaakt tijdens mijn Erasmus semester in Leuven. De afgelopen zes maanden heb ik verschillende keren samen gewerkt met Serve the City, raakte betrokken bij organisaties zoals Fabota en Buurtwerk ’t Lampeke vzw, sprak met buurtbewoners en ontmoette warmhartige vrijwilligers uit alle hoeken van de wereld. We hielden zelfs een feestje op Kerstavond voor mensen in onbevoorrechte omstandigheden in Leuven, met eten, muziek en geweldig gezelschap! Dankzij Serve the City Leuven, is mijn Erasmus semester een geweldige ervaring geweest, eentje die ik mij lange tijd zal herinneren.

Header photo by Tim Marshall on Unsplash

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close