De herontdekking van Leuven

Toen ik terug verhuisde naar Leuven, na 16 jaar in het buitenland gewoond en gewerkt te hebben, had ik geen idee waar en hoe ik kon beginnen met het leggen van contacten en het opbouwen van een netwerk, dat zowel mijn persoonlijke ontwikkeling zou ondersteunen als mij een doel zou geven. Ik wilde de ervaring en expertise van het internationale, multiculturele hoofdstuk in mijn leven gebruiken in de stad waar ik was geboren.

Repatriëringen zijn dikwijls moeilijk op manieren die je niet zou vermoeden en tijdens onze eerste maanden terug in België voelde ik dan ook een mix van thuiskomen en op hetzelfde moment een vreemde zijn in eigen land. Zoekend naar een netwerk waartoe ik zou kunnen behoren en dat mijn verlangen naar een doel zou vervullen, kwam ik in contact met Serve the City Leuven. Het voelde meteen goed. Vriendelijkheid betonen op praktische manieren… het klinkt simpel, de ware schoonheid zit hem echter in de interactie met de mensen die je dient en de mensen waarmee je dient.

Ik zal voor altijd het moment koesteren, dat we kerstliedjes zongen in de huiskamer van “Het Roerhuis”, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met een beperking. De gezellige sfeer en de vreugde op de gezichten van de bewoners was het meer dan waard om die grens over te steken, buiten mijn eigen comfortzone.

Ik voel me klaar en geïnspireerd om relaties te bouwen en kansen te creëren met Serve the City en het zo mogelijk te maken dat meer vrijwilligers de weg vinden naar de vele organisaties en initiatieven in onze ‘warme stad’.

– Leen, lid van het Serve The City Leuven team sinds Oktober 2017

Heb je zelf een verhaal van ‘vrijwilligen’? Schrijf ons dan: contact@servethecityleuven.be

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close